top of page

BURIA er internasjonal!

I dag (03.05) avholdte koordinator for Barne- og Ungdomsrådet i Agder (BURIA), Helge Sveindal Rosfjord, et foredrag tilknyttet Demokratiuka i Kristiansand. Arrangementet er en del av et internasjonalt samarbeid med albanske myndigheter for erfaringsutveksling om hvordan frivillighet blir utført i Norge.


Bildet til høyre illustrerer ikke selve presentasjonen, men delegasjonen fra Albania. Dette er alt fra lokale til nasjonale representanter som ønsker å lære av Norge: og BURIA. Blant annet ble representantene positivt overrasket over hvordan systemet er lagt opp med nasjonal, regional og lokale ungdomsråd fordelt rundt om i Norge. BURIA er jo en av 5 selvstendige regionale barne- og ungdomsråd i Norge som får tildelt offentlige midler og fordele det ut til gode formål. En god tilbakemelding er hvordan organisasjonene selv kan demokratisk velge egne representanter og hvordan frivilligheten blir satset på fra offentlige myndigheter.


Besøket var svært lærerikt og illustrerer godt hvor store forskjeller det er mellom ulike land og samfunn. Navnet BURIA, og alle våre medlemmer, ble fremhevet overfor representantene i tillegg til organisasjoner tilknyttet Agder Idrettskrets og Agder Musikkråd. Det er muligheter for et langvarig samarbeid med Albania som må bestemmes på et eventuelt styremøte/årsmøte. Bare å følge med på veien videre! Med vennlig hilsen Helge Sveindal Rosfjord Koordinator for BURIA kontakt@buria.no

17 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page